Recept

Här kommer jag fylla på allt eftersom med recept på olika måltider jag lagar under diet. Både matrecept och bakrecept.




Proteinsprängd cheesecake




Hela kakan                  Per bit (8 bitar)
1570 Kcal                  196 Kcal
214,8g Protein            27g Protein
91g Kolhydrater         12g Kolhydrater
52g Fett                        6,5g Fett



Gör så här:

Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för steg 8, där man använder en sked.


  1. Blanda vasslet, kaseinet och mjölken i en bunke och vispa hårt till ett fluff. Ställ in i kylen.
  2. Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll stevia över äggulorna.
  3. Vispa först äggvitorna till ett fast skum, använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.
  4. Vispa äggulorna och sötningsmedlet till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
  5. Blanda i färskosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen)
  6. Rör däreftr ner proteinfluffet i den andra smeten med lägsta hastighet på elvispen.
  7. Häll i saften och rör med lägsta hastighet på elvispen.
  8. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
  9. Finhacka proteinbarsen så att det är i "kaksmule" storlek.
  10. Strö ut hälften av smulorna i botten på en form med löstagbar botten och häll sedan på smeten. Fördela jämt och strö sedan över resten av smulorna.
  11. Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-20 minuter i rumstemperatur före servering.




                                                        Proteinfluff/kräm/pudding


211 Kcal
33g Protein
12,3g Kolhydrater
3,8g Fett

Vispa ihop i en skål tills det blir riktigt tjockt, sleva över i ett glas och in i kylen i en timme. Blir riktigt krämigt och tjockt, grymt gott!




                                             Kesellasalsa


  • 250g Kesella 1%
  • 100g Santa Maria Chunky Salsa (Medium, den enda vi hade hemma, blev alldeles lagomt stark)
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
220 Kcal
34g Protein
14g Kolhydrater
3g Fett

Bara att blanda allt i en skål och krydda efter smak. Perfekt till kött och kyckling!




                                            Proteinpannkakor


     4-5st
  • 4st medelstora ägg
  • 2dl mellanmjölk
  • 2dl Body Science Whey 100% (Mina favoriter är blåbär och päron/vanilj till pannkakor)
  • 1dl mjöl
Blanda ägg och mjölk i en bunke. Vispa sedan ner proteinpulver och mjöl. Stek i en stekpanna.
Jag stekte mina i lite flytande margarin och näringsvärdet på hela satsen blev såhär:

ca 1000 Kcal 
115g Protein 
45g Kolhydrater
50g Fett            

Grymt goda med keso på. Drick med fördel en shake protein av samma smak till. Brukar bli 4-5st pannkakor som mättar rejält!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar