Proteinsprängd cheesecake |
Hela kakan Per bit (8 bitar)
1570 Kcal 196 Kcal
214,8g Protein 27g Protein
91g Kolhydrater 12g Kolhydrater
52g Fett 6,5g Fett
- 3dl Body Science Whey 100 Jordgubb
- 1dl Body Science Casein Blåbär
- 1,5dl Stevia Strö
- 2dl mellanmjölk
- 3st ägg
- 200g Eldorado färskost light
- 2st Body Science Protein Meal Coconut
- 2msk Fun Light Wild Berries
Gör så här:
Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för steg 8, där man använder en sked.- Blanda vasslet, kaseinet och mjölken i en bunke och vispa hårt till ett fluff. Ställ in i kylen.
- Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll stevia över äggulorna.
- Vispa först äggvitorna till ett fast skum, använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.
- Vispa äggulorna och sötningsmedlet till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
- Blanda i färskosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen)
- Rör däreftr ner proteinfluffet i den andra smeten med lägsta hastighet på elvispen.
- Häll i saften och rör med lägsta hastighet på elvispen.
- Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
- Finhacka proteinbarsen så att det är i "kaksmule" storlek.
- Strö ut hälften av smulorna i botten på en form med löstagbar botten och häll sedan på smeten. Fördela jämt och strö sedan över resten av smulorna.
- Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-20 minuter i rumstemperatur före servering.
Proteinfluff/kräm/pudding
- 1dl Body Science Casein Blåbär
- 2dl mellanmjölk
33g Protein
12,3g Kolhydrater
3,8g Fett
Vispa ihop i en skål tills det blir riktigt tjockt, sleva över i ett glas och in i kylen i en timme. Blir riktigt krämigt och tjockt, grymt gott!
Kesellasalsa
- 250g Kesella 1%
- 100g Santa Maria Chunky Salsa (Medium, den enda vi hade hemma, blev alldeles lagomt stark)
- Salt efter smak
- Peppar efter smak
34g Protein
14g Kolhydrater
3g Fett
Bara att blanda allt i en skål och krydda efter smak. Perfekt till kött och kyckling!
Proteinpannkakor
4-5st
- 4st medelstora ägg
- 2dl mellanmjölk
- 2dl Body Science Whey 100% (Mina favoriter är blåbär och päron/vanilj till pannkakor)
- 1dl mjöl
Jag stekte mina i lite flytande margarin och näringsvärdet på hela satsen blev såhär:
ca 1000 Kcal
115g Protein
45g Kolhydrater
50g Fett
Grymt goda med keso på. Drick med fördel en shake protein av samma smak till. Brukar bli 4-5st pannkakor som mättar rejält!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar