Näringsvärdet nedanför gäller för receptet nedanför, alltså inte om man använder digestivekex.
Proteinsprängd cheesecake |
Hela kakan Per bit (8 bitar)
1570 Kcal 196 Kcal
214,8g Protein 27g Protein
91g Kolhydrater 12g Kolhydrater
52g Fett 6,5g Fett
- 3dl Body Science Whey 100 Jordgubb
- 1dl Body Science Casein Blåbär
- 1,5dl Stevia Strö
- 2dl mellanmjölk
- 3st ägg
- 200g Eldorado färskost light
- 2st Body Science Protein Meal Coconut
- 2msk Fun Light Wild Berries
Gör så här:
Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för steg 8, där man använder en sked.- Blanda vasslet, kaseinet och mjölken i en bunke och vispa hårt till ett fluff. Ställ in i kylen.
- Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll stevia över äggulorna.
- Vispa först äggvitorna till ett fast skum, använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.
- Vispa äggulorna och sötningsmedlet till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
- Blanda i färskosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen)
- Rör däreftr ner proteinfluffet i den andra smeten med lägsta hastighet på elvispen.
- Häll i saften och rör med lägsta hastighet på elvispen.
- Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
- Finhacka proteinbarsen så att det är i "kaksmule" storlek.
- Strö ut hälften av smulorna i botten på en form med löstagbar botten och häll sedan på smeten. Fördela jämt och strö sedan över resten av smulorna.
- Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-20 minuter i rumstemperatur före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar